*OBS! Bemærk, at vi er flyttet til anden uge i skolesommerferien, således at lejeren i 2024 afholdes fra den 6. juli til den 12. juli

1. hold på Sejerborg

1. holdet er afsted i den anden uge af folkeskolernes sommerferie (rykket fra første uge i 2024). For at få mest ud af ugen, starter vi allerede om lørdagen og slutter først igen lørdagen efter, hvor vi inviterer forældrene op på lejren.

Vi mener det er vigtigt, at forældrene ser, samt får en lille fornemmelse af, hvor deres børn har været og selv mærker den stemning, der er på Sejerborg.

Af de voksne, som er på lejren i denne uge, har største delen selv har deltaget på lejren som barn.

Tanter og onkler er det team i køkkenet, som sørger for al vores mad og for, at maden er tilberedt sundt og alsidigt. Når der er behov for hjælp med at stå på poster eller vi pludseligt skal have madpakker med i skoven, er de altid til rådighed. Vi spiser fire gange om dagen, kl. 8, 12, 15 og 18:30 - og til de store børn er der enten the, saft, brød eller frugt kl. 21.30.

Assistenterne er fra 16 til 17 år. Alle vores assistenter har selv været på lejren som børn inden for de seneste år, og har glædet sig meget til at blive assistenter. Det er sjældent, at der kommer unge med, som starter som assistenter. Det sker dog, og når det sker, gør vi meget ud af, at de skal føle sig godt modtaget. Assistenterne bor alle oppe på ledergangen. Det er muligt at ønske hvem man vil sove sammen med. Assistenterne hjælper de voksne bl.a. med at hente mad, hjælpe børnene, gøre rent og arrangere lege.

Alle de voksne (18 år og opefter) kalder vi for ledere. Der er nu en del ledere, som også lige har været assistenter for bare et par år siden. De unge ledere har et rigtigt godt kendskab til, hvad der er aktuelt lige nu. De er gode til at sætte lege i gang og få mange med sig. De bor også på ledergangen, hvor der er et rigtigt godt sammenhold.

Tanter og onkler sover på 7 små hjem, bag ved hovedbygningen.

Hver aften er der samling i dagligstuen, hvor ledere og assistenter mødes og taler om dagens begivenheder og tager eventuelle problemstillinger op. Det er også her næste dags planer aftales. Efter mødet er der tid til hygge og aftenunderholdning, hvor vi får grinet og slappet af sammen. Det giver et nyt skud energi til os alle sammen. Det er et vigtigt frirum for os, da vi alle er der som frivillige og betaler for opholdet ligesom børnene.

Inden lejrens start har de fleste voksne været på Sejerborg og planlagt lejren, hvor vi har bygget rekvisitter, tegnet og skrevet poster, malet plancher, syet tøj, indkøbt lim, pensler, perler, bolde, samlet sangbøger og meget mere. Det betyder meget for os, at så meget som muligt er klar, parat og lige til at bruge, når et løb eller en fest skal i gang. Det vigtigste for os er at være sammen med børnene.

Lejren starter med, at vi alle mødes ved flagfeltet, hvor vi synger vores flagsang, hejser flaget og råber vores Sejerborg hurra, for flaget og en god dag på lejren. Ude ved flaget bliver børnene råbt op, så vi kan se om alle er kommet. Børnene bliver tildelt et bordhold, som de er tilknyttet hele lejren. Der er faste ledere og assistenter til bordholdet. Bordholdet skal fungere sammen som et team under hele ugen, som i fællesskab skal samle point til deres bordhold. Det sker ved at vinde løb, gøre gode gerninger, have den pæneste seng i sovesalen, løst en gåde eller har hjulpet en med noget særligt og en masse andre ting, som er positive for et team.

Alle børnene sover på sovesal, og der er altid en leder, der sover sammen med dem.

Børnenes program ligger imellem måltiderne, dvs. formiddag, eftermiddag og aften.

Hvert år benytter vi os af stranden, som er lige for enden af vores grund. Vi bader, bygger sandskulpturer, spiller bold og ligger ellers bare og solbader.

Vi har også Smuglerløb, hvor ledere og assistenter løber efter børnene og skal fange dem. Det er en populær leg, som børnene elsker.

Ja, så er der vandkampe og dem er der mange af…. Og der bliver spillet fodbold, rundbold og en masse andet…. Der bliver gynget, leget i klatrestativet, svævet på svævebanen, malet, klippet, klistret, flettet, syet med perler og meget andet i Jomfruburet mm. når der ikke er arrangeret lege, andagter og løb.

På sovesalene er der også liv, her bliver der hygget, grint og fortalt historier. Det er helt særligt at gå rundt på sovesalene og bare mærke, hvordan børnene hygger og sidder i hinandens senge og bare snakker og snakker.

Vi glæder os altid til at det bliver sommer og vi atter kan komme på lejr og se alle vores nye og gamle Sejerborg venner. Hvis du/I vil være med er det bare at tilmelde jer, vi er altid glad for nye deltagere 😊